Етър (Велико Търново) победи с 3:2 Миньор в мач-реванш от 1/16-финалите за Купата на България, но отпадна от турнира. След 2:1 за перничани в първия мач, общият резултат стана 4:4, но с гол повече на чужд терен напред продължава Миньор.


Мачът започна перфектно за гостите от Перник, които вкараха 2 бързи гола и изглежда всичко бе приключило в този двубой. Павлов и Владинов в 24-ата и 28-ата минута отбелязаха голове и видимо предрешиха крайния победител. Не така обаче мислеха домакините, които тръгнаха на щурм.


В края на полувремето Милен Василев от състава на гостите бе изгонен, а секунди по-късно Трифонов върна едно попадение за Етър.


Второто полувреме бе изцяло за домакините, които се нуждаеха от 3 гола за да продължат напред. В 77-ата минута Ивайло Русев вкара втори гол за домакините, с което вдъхна нови надежди. До края на мача обаче Етър успя да отбележи само един гол, който не бе достатъчен за да бъде отстранен Миньор. Попадението падна в последната минута на продължението и бе дело на Трифонов.


В крайна сметка, въпреки победата Етър отпадна от турнира, а Миньор ще научи следващия си съперник в понеделник.

Етър - МИНЬОР (Пк) 3:2 (4:4 общ резултат, Миньор продължава заради повечето голове на чужд терен)
0:1 Томислав Павлов (23), 0:2 Николай Владинов (27), 1:2 Красен Трифонов (43), 2:2 Ивайло Русев (77), 3:2 Красен Трифонов (90)