ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА

"Левски" постигна минимална победа с 1:0 при гостуването си на Пирин (Разлог) в реванша от 1/16-финалите за Купата на България. Единственото попадение в двубоя реализира Жоао Силва в добавеното време. Португалският нападател се разписа в 91-ата минута след асистенция на Тодор Чаворски и по този начин успя да накаже тима от "Б" група и в двата мача. Жоао Силва вкара на Пирин (Разлог) и при победата с 3:0 на "Герена", когато се разписаха още Кристовао Рамос и Христо Йовов. "Сините" продължават напред с общ резултат 4:0 и в понеделник очакват името на противника си в следващата фаза.

За реванша в Разлог Илиан Илиев дада шанс за изява предимно на футболистите, на които по-рядко разчиташе до момента през сезона. Наказаният Пламен Илиев отново беше заменен на вратата от Ивайло Василев, който се отчете с няколко добри намеси днес и не допусна гол за разлика от дербито в Разград, когато Лудогорец надделя с 2:1 срещу "сините". Сред титулярите на "Левски" бяха младоците Цветелин Тонев и Борислав Цонев, а по-късно като резерви се появиха още 16-годишният Антонио Вутов, Радослав Цонев и Тодор Чаворски.

Гостуването на "Левски" в Разлог се превърна в празник за града, а по трибуните на стадиона присъстваха около 2000 зрители.

В 13-ата минута младият халф Борислав Цонев стреля отдалеч, но топката мина встрани от вратата на домакините. В 21-ата след добра атака за "Левски", Александър Башлиев пусна към Марсиньо, който продължи към Цонев, той подаде към Тонев в пеналта, който реши да не стреля, а потърси пас към Жоао Силва, но бранител на Пирин изчисти. В 25-ата Илиян Йорданов центрира отляво, но Наков изчисти в корнер с глава. "Сините" разиграха късо ъгловия удар, Пинто центрира, Димов вкара гол, но попадението не бе зачетено, тъй като съдията Драган Стойков маркира нарушение на играча на "Левски" срещу противник.

До почивката с пропуски за гостите се отчетоха Цветелин Тонев, Жоао Силва, Роман Прохазка и Марсиньо. В 43-ата пък домакините имаха добра възможност, която Георги Фикийн пропиля.

През втората част "сините" отново доминираха, но гол така и не падаше. В 57-ата минута Жоао Силва получи топката в пеналта след ъглов удар, но не успя да отиграе бързо и да стреля опасно. В 66-ата Цветелин Тонев стреля от границата на пеналта и уцели напречната греда. В 71-ата минута Фикийн се озова очи в очи срещу Ивайло Василев, като стражът на "Левски" се намеси решително и спаси.

В 78-ата Жоао Силва направи нов пропуск, а в 86-ата и Прохазка не успя да отбележи. Малко преди изтичането на редовното време попадение на домакините беше отменено поради засада.

В даденото от съдията Драган Стойков продължение "Левски" все пак успя да стигне до победата. В 91-ата минута "сините" най-после вкараха и се добраха до минималния успех срещу скромния тим на Пирин (Разлог), който се представя доста незадоволително в "Б" група. Тодор Чаворски проби отдясно и подаде към Жоао Силва, който стреля неспасяемо в долния десен ъгъл – 0:1.

Реваншът по минути - ТУК

Пирин (Разлог) - "ЛЕВСКИ" 0:1

0:1 Жоао Силва (90+1)

2_12.jpg
ПИРИН (Разлог): 28.Петър Палаханов, 17.Стефан Илиев, 24.Евгени Тунтев, 8.Димитър Руйчев, 7.Георги Фикийн, 13.Златко Богоев (54-21.Владислав Шумантов), 9.Димитър Димитров (74-14.Марио Балакчиев), 10.Николай Хаджиниколов, 2.Цветан Варсанов, 6.Димитър Наков (76-8.Николай Раданов), 15.Александър Дюлгеров
Резерви: 12.Стоян Маринов, 25.Душан Делянин, 8.Николай Раданов, 14.Марио Балакчиев, 16.Георги Стоицов, 17.Борислав Шопов, 21.Владислав Шумантов
Треньор: Иван Стойчев

Levski_.jpg

"ЛЕВСКИ"
: 1.Ивайло Василев, 20.Александър Башлиев, 25.Даниел Димов, 28.Нуно Пинто, 3.Ромен Ели, 6.Роман Прохазка, 21.Цветелин Тонев (82-17.Тодор Чаворски), 18.Борислав Цонев, 9.Жоао Силва, 31.Марсиньо (66-30.Антонио Вутов), 22.Илиян Йорданов (77-32.Радослав Цонев)
Резерви: 24.Александър Любенов, 6.Орлин Старокин, 45.Владимир Гаджев, 32.Радослав Цонев, 30.Антонио Вутов, 14.Пламен Илиев, 17.Тодор Чаворски
Треньор: Илиан Илиев


Разлог, стадион "Септември"
Съдия: Драган Стойков
Жълти картони: Георги Фикийн, Николай Раданов (Пирин Разлог); Александър Башлиев, Роман Прохазка ("Левски")