Нюкасъл се класира за 1/16-финалите на Лига Европа, въпреки че направи домакинско 1:1 с Маритимо в мач от Група “D”. В елиминациите на турнира ще участва и Бордо, който победи Брюж с 2:1 като гост в другия мач от групата.
 
Силвен Марво вкара първия си гол за “свраките” в 23-ата минута, след като получи хубав пас от Хатем бен Арфа и би между краката на вратаря Ромен Сален.
 
Португалците изравниха 11 минути преди края, когато резервата Фиделис би покрай Тим Крул. Класирането на Нюкасъл за следващата фаза беше помрачено от контузиите на Хатем бен Арфа и Папис Демба Сисе.
 
Бордо записа пета поредна победа във всички турнири и ще участва на 1/16-финалите на Лига Европа. “Жирондинците” се наложиха с 2:1 над Брюж като гост.
 
Успехът беше изкован през първото полувреме, когато Жусие откри резултата в третата минута, а след това удвои пет минути преди почивката. Максим Лестиен върна едно попадение за домакините малко преди края на мача, когато се възползва от лошо върната към вратаря Седрик Карасо топка.