Българският национал Станислав Манолев и ПСВ Айндховен отпаднаха от Лига Европа, след като в мач от Група “F” отстъпиха с 1:2 на Днепър. Надеждите на “филипсите” за прогрес в турнира бяха попарени и от победата над Наполи над АИК с 2:1 в другия двубой от групата.
 
Срещата започна добре за ПСВ Айндховен. В 18-ата минута Джеорджинио Вайналдум откри резултата след хубава атака, преминала през Джърмейн Ленс и Атиба Хъчинсън. Радостта на домакините не продължи дълго. Евхен Селезньов изравни в 24-ата минута.
 
Равенството устройваше Днепър, докато тимът на Дик Адвокаат се нуждаеше от задължителна победа. Въпреки това украинците изглеждаха по-мотивирания тим и стигнаха до успеха четвърт час преди края, когато Евхен Коноплянка се разписа с хубав удар. Гостите удържаха аванса си, въпреки че доиграха мача с човек по-малко заради червения картон на Канкава шест минути преди края.
 
Успехът позволи на Днепър да се класира за 1/16-финалите на Лига Европа. Наполи също си осигури място в елиминационата фаза, след като с късен гол от дузпа победи АИК с 2:1 като гост.
 
Блерим Джемаили даде аванс на италианския тим в 20-ата минута, но четвърт час по-късно Хелги Валур Даниелсон. В самия край на мача Единсон Кавани донесе победата на Наполи с гол от дузпа.