Белгийският Генк си гарантира участие на 1/16-финалите на Лига Европа, след като в мач от Група “G” на турнира се наложи с 1:0 като гост на Видеотон. По този начин беше сложен край на серията на унгарския тим от 10 поредни мача без загуба в Европа като домакин.
 
Единственото попадение в мача беше реализирано от Йеле Восен с глава в 19-ата минута. Бившият играч на Литекс Дьорд Шандор пропусна по едно изгодно положение за гол за Видеотон във всяко полувреме.
 
Унгарският тим има шанс за класиране в елиминационната фаза на Лига Европа, но това може да стане при победа над Спортинг (Лисабон) като гост и загуба на Базел от Генк.
 
Базел от своя страна се нуждае само от равенство в последния си мач, след като разби Спортинг (Лисабон) с 3:0. Фабиан Шер откри резултата в средата на първото полувреме и сложи край на серията на швейцарския тим без отбелязан гол срещу “лъвовете”, продължила 473 минути.
 
Валентин Щокер удвои в 66-ата минута, а пет минути по-късно и Давид Деген се разписа във вратата на португалците. Базел завърши мача с 10 души след червения картон на Кабрал в 58-ата минута.