Тотнъм се представи слабо, но измъкна нулево равенство при гостуването си на Лацио в мач от Група “J” на Лига Европа. Това означава, че “шпорите” са само на крачка от 1/16-финалите на турнира.
 
Френският вратар на лондончани Юго Льорис се превърна в герой за гостите, а словашкият нападател на “орлите” Либор Козак пропусна няколко чисти положения за римляните.
 
Преди мача група фенове на Лацио нападна привърженици на Тотнъм и един от тях беше настанен в болница след прободна рана. На “Стадио Олимпико” също не мина без скандали.
 
Ултрасите на “орлите”, известни със своите националистически възгледи, скандираха по адрес на гостите “Еврейски Тотнъм” и дори издигнаха плакат “Освободете Палестина”.
 
Сега се очаква решението на УЕФА за това поведение на феновете на Лацио. Италианският клуб вече беше наказан заради своите маймунски звуци на своите фенове на мач през септември. На двубоя в Рим присъства бившият английски национал Пол Гаскойн, който е легенда на Тотнъм и Лацио.
 
“Орлите” си гарантираха участие на 1/16-финалите, докато Тотнъм не бива да допуска загуба от Панатинайкос в следващия си мач, за да продължи напред в турнира. “Детелините” са трети в класирането след победата с 1:0 над Марибор, дошла след гол от дузпа на Виктор Витоло Анино в 67-ата минута. Словенците завършиха с човек по-малко заради червения картон на Алеш Майер преди почивката.