ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА
 
Без контузения Николай Михайлов Твенте направи нулево равенство като гост на Хановер в мач от Група “L” на Лига Европа. По този начин холандският тим отпадна от евротурнирите. В другия мач от групата Леванте победи Хелзингборг с 3:1 като гост. Така испанският и германският тим си гарантираха участие на 1/16-финалите на Лига Европа. За първи път Твенте пък не успява да прескочи груповата фаза в надпреварата.
 
Равенството беше достатъчно на Хановер, за да си гарантира участие в следващата фаза на турнира. Тимът на Мирко Сломка е лидер в групата с 11 точки, една повече от Леванте. На 6 декември испанският тим приема във Валенсия долносаксонци, като в този мач ще бъде излъчен отборът, който ще завърши на първо място в групата.
 
Леванте спечели с 3:1 гостуването си на Хелзингборг. Така испанският тим си осигури участие на 1/16-финалите на Лига Европа в дебютното си участие в евротурнирите. Анхел откри резултата в осмата минута, а половин час по-късно Папе Кули Диоп удвои. Висенте Ибора направи 3:0 в 81-ата минута, а само минута преди края на редовното време домакините върнаха едно попадение чрез Томас Сьорум.