Рубин (Казан) победи резервите на Интер с 3:0 и си гарантира първото място в Група “Н” на Лига Европа. В другия мач от групата Нефтчи направи домакинско 1:1 с Партизан.
 
Тимът на Курбан Бердиев откри още във втората минута, когато Алан Касаев центрира отляво. Жуан опита да избие, но прати топката в гредата, а тя отиде в Гьокдениз Карадениз, който се разписа без проблем.
 
Интер атакуваше опасно, предимно по лявото крило чрез уругваеца Алваро Перейра. Най-опасното положение на италианците за гол преди почивката дойде след удар с глава на Андреа Ранокия.
 
След почивката Андреа Страмачони пусна в игра Хавиер Санети и Родриго Паласио, а играта на тима му се преобрази. В 66-ата минута “нерадзурите” бяха близо до изравнителен гол.
 
Ранокия направи извеждащ пас, Паласио избяха от опита за изкуствена засада и излезе сам срещу Рижиков, но ударът му покрай вратаря се удари в дясната греда.
 
Четири минути преди края резервата Саломон Рандон удвои аванса на Рубин. При неговия удар топката също срещна гредата, но след това влезе във вратата. В добавеното време той направи победата на тима от Казан класическа.
 
В другия мач от групата Нефтчи записа домакинско 1:1 с Партизан. Флавиньо откри за тима от Баку още в 10-ата минута, но азербайджанския тим не успя да удържи победата и да си гарантира третото място в групата.
 
Българският национал Иван Иванов игра цял мач за Партизан, който стигна до изравнителто попадение чрез Александар Митрович в 67-ата минута. Десет минути по-късно Митрович беше изгонен от игра.
 
Равенството дава на Партизан предимство пред Нефтчи в борбата за третото място. Клубът от Баку може да завърши трети само при победа над Интер в Милано на 6 декември, а Партизан допусне домакинска загуба от Рубин.