ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА! 

Шампионът на Испания Реал (Мадрид) завърши 1:1 при гостуването си на английския първенец Манчестър Сити в мач от петия кръг на Група D в Шампионската лига. Равенството класира „белия балет” за 1/8-финалите, а „гражданите” окончателно отпаднаха от турнира и ще се борят за третата позиция, даваща право на участие в Лига Европа. Карим Бензема (10) изведе „кралския клуб” напред в резултата, а след почивката Серхио Агуеро (74-дузпа) донесе точката за домакините.  
 
Мачът започна по-добре за гостите, които организираха няколко опасни атаки. В 10-ата минута Карим Бензема се възползва от груба грешка в отбраната на „гражданите” и изведе гостите напред в резултата – 0:1. Малко по-късно Шаби Алонсо изведе Кристиано Роналдо лице в лице с Джо Харт, който бе преодолян с прехвърлящ удар, но в последния момент топката бе избита от голлинията. В 24-ата минута и Сами Кедира излезе очи в очи с Харт, който обаче не бе затруднен от удара на немския халф. Опитите на „гражданите” да изравнят до края на първата част не бяха успешни и резултатът остана непромен.
 
В първите минути на второто полувреме двата отбора пропиляха още няколко добри възможности за попадение. В 64-ата минута Серхио Агуеро направи невероятен пропуск, след като от няколко метра не успя да преодолее Касияс, който спаси сигурен гол. В 73-ата минута Сити получи право да изпълни 11-метров наказателен удар заради нарушение на Арбелоа срещу Агуеро. Този спорен фаул донесе втори жълт и съответно червен картон за бранителя и Реал (Мадрид) доигра мача с човек по-малко. От бялата точка Серхио Агуеро бе хладнокръвен и вкара за 1:1. До края на мача домакините натиснаха, но така и не успяха да стигнат до пълен обрат.
 
След загубата си Сити остана на последно място в групата с 3точки и за втори пореден сезон отпадна безславно от Шампионската лига. В последния кръг „гражданите” гостуват на победителя в групата Борусия (Дортмунд) и при успех може да се преборят за третата позиция и участие в Лига Европа напролет. Реал (Мадрид) пък завършва на второ място в Група D, след като има 8 точки и при какъвто и да е резултат у дома срещу Аякс в последния кръг не може да изпревари Дортмунд.
 реал_1.jpg
mancity.jpgМанчестър Сити – Реал (Мадрид) 1:1
0:1 Карим Бензема (10), 1:1 Серхио Агуеро (74-дузпа)

Манчестър, “Етихад”
Съдия: Джанлука Роки (Италия)
 
Манчестър Сити: 1.Харт, 4.Компани, 5.Сабалета , 3.Майкон , 13.Коларов (46 - 14.Хави Гарсия ), 33.Настасич, 8.Насри (60 - 32.Тевес), 21.Давид Силва, 42.Яя Туре , 16.Агуеро (88 - 7.Милнър), 10.Джеко
 
Реал (Мадрид): 1.Касияс, 4.Серхио Рамос , 3.Пепе, 17.Арбелоа , 5.Фабио Коентрао, 14.Шаби Алонсо , 19.Модрич (68 - 21.Кайехон), 6.Кедира, 22.Ди Мария (90 - 18.Албиол), 7.Кристиано Роналдо, 9.Бензема (75 - 2.Варан)