ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Валенсия и Байерн не успяха да се победят и направиха удобно за тях равенство 1:1 на „Местая” в мач от петия кръг на Група F в Шампионската лига. По този начин и двата тима си осигуриха място на 1/8-финалите за сметка на БАТЕ (Борисов), който по-рано загуби у дома от Лил (0:2), но въпреки това ще продължи напролет в турнира Лига Европа. Софиан Фегули (77) даде аванс на „прилепите”, а Томас Мюлер (82) вкара гола за баварците.
 
През първото полувреме германският колос превъзхождаше във владеенето на топката и организираше многоходови атаки. Домакините се задоволяваха с приемането на играта в собствената си половина и разчитаха предимно на бързи контраатаки. В 18-ата минута бранителят на гостите Данте стреля с глава след центриране от корнер, но вратарят на Валенсия Гуаита с блестяща изява предотврати гола. Отговорът на домакините дойде в 32-ата минута, когато Софиан Фегули стреля от чиста позиция, но Мануел Нойер показа завиден рефлекс и изби в корнер. Минута по-късно защитникът на Валенсия Антонио Бараган си изкара ненужен втори жълт и съответно червен картон, за да остави тима си с човек по-малко. До края на първата част попадения не паднаха.
 
Изненадващо след почивката „прилепите” започна по-добре и с човек по-малко взеха инициативата, създавайки няколко много добри атаки. В 62-ата минута Роберто Солдадо бе изведен сам срещу Нойер, но силният му удар с десния крак на нападателя премина над целта. Малко след това пък за баварците от удобна позиция пропусна да се разпише Томас Мюлер. В 71-та минута влезлият като за баварците нападател Марио Манджукич нацели страничната греда на Гуаита след удар с глава. Шест минути по-късно Софиан Фегули открадна топка и със самостоятелна акция завърши атаката си с удар към вратата на Нойер. Топката рикошира в ръката на Данте и се оплете неспасяемо в мрежата за 1:0. След гола баварците се хвърлиха в атака и в 82-ата минута оставеният непокрит в наказателното поле на домакините Томас Мюлер изравни за крайното 1:1.
 
След ремито Байерн остава на първата позиция в групата с 10 точки по-добри показатели срещу Валенсия, който е втори също с 10 пункта. И двата тима обаче продължават напред, тъй като третият БАТЕ (Борисов) има 6 точки. В последния кръг баварците приемат шампиона на Беларус, докато „прилепите” гостуват на аутсайдера в групата Лил, който при никакви положения не може да се отлепи от последното място и със сигурност отпада от евротурнирите.
 
________________.jpgВаленсия – Байерн 1:1байерн_1.jpg
1:0 Софиан Фегули (77), 1:1 Томас Мюлер (82)

Валенсия
, “Местая”
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

Валенсия: 13.Гуайта , 20.Рикардо Коща, 14.Бараган , 4.Адил Рами, 3.Али Сисоко, 17.Гуардадо (86 - 16.Валдес), 10.Банега (80 - 6.Албелда), 24.Алваро Коста, 8.Фегули, 21.Дани Парехо (75 - 7.Жонас), 9.Солдадо
 
Байерн: 1.Нойер, 21.Лам, 28.Бадщубер, 4.Данте , 31.Швайнщайгер, 7.Рибери (79 - 33.Гомес), 8.Хави Мартинес , 39.Кроос (66 - 11.Шакири), 27.Алаба, 14.Писаро (66 - 9.Манджукич), 25.Мюлер