ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Шампионът на Италия Ювентус срази у дома европейския клубен първенец Челси с класическото 3:0 в мач от петия кръг на Група Е в Шампионската лига и почти го изхвърли от турнира. Головете за успеха на "Старата госпожа" вкараха Фабио Куалярела (38), Артуро Видал (61) и Себастиан Джовинко (90+1)
 
Мачът в Торино започна с натиск на домакините, които можеха да поведат още в 4-ата минута, но след удар на Щефан Лихтщайнер топката е удари в дясната странична греда на Петър Чех. Въпреки дефанзивната си схема гостите от Лондон не изпадаха в глуха защита и в 9-ата минута организираха опасна контраата. Оскар навърза двама защитници и пусна към Еден Азар, който остана очи в очи с Буфон и пропусна. Темпото на игра продължи да бъде високо и „бианконерите” търпеливо изчакваха шансовете си. В 38-ата минута Пирло стреля отдалеч и Куалярела подложи крак, за да отклони топката неспасяемо във вратата на Чех за 1:0. Секунди по-късно Асамоа пропусна чудесна възможност да удвои, но гостите изчистиха от голлинията.
 
След почивката домакините продължиха да играят добре и в 49-ата минута Вучинич поиска дузпа след единоборство с Гари Кейхил, но реферът остана безмълвен. Десет минути по-късно Куалярела бе изведен сам срещу Чех, преодоля го, но си скъси много ъгъла и пропиля чудесен шанс. В 61-ата минута обаче надмощието на Юве даде резултат, след като Вучинич подаде добре към Асамоа, който върна на Артуро Видал и чилийския халф с прецизен удар вкара за 2:0. Италианският шампион продължи да контролира мача и не допусна грешки в отбрана. В първата минута на добавеното време Себастиан Джовинко излезе сам срещу Чех и оформи крайното 3:0.
 
Така след победата си Ювентус излезе на второ място в групата с 9 точки и в последния кръг гостува на лидера Щахтьор (Донецк), който е с 10 точки и е сигурен 1/8-финалист. Челси е на трета позиция със 7 пункта и в последния кръг ще трябва да победи у дома аутсайдера Нордселанд. В същото време „сините” от Лондон ще стискат палци и Ювентус да загуби в Донецк, защото само при този сценарии, че могат да продължат към 1/8-финалите и така да продължат защитата на титлата си от Мюнхен.  

 
1juv.jpgЮвентус – Челси 3:0челси_1.jpg
1:0 Фабио Куалярела (38), 2:0 Артуро Видал (61), 3:0 Себастиан Джовинко (90+1)


Торино, “Ювентус Стейдиъм”
Съдия: Джюнейт Чакър (Турция)

Ювентус: 1.Буфон, 15.Бардзали, 26.Лихтщйанер (68 - 4.Касерес), 19.Бонучи , 3.Киелини, 21.Пирло, 23.Видал, 8.Маркизио , 22.Асамоа, 9.Вучинич (83 - 12.Джовинко ), 27.Куалярела (89 - 6.Погба)
 
Челси: 1.Чех, 3.Ашли Коул, 24.Кейхил, 2.Иванович, 4.Давид Луис, 28.Аспиликуета (60 - 13.Моузес), 12.Оби Микел (71 - 9.Торес), 7.Рамирес , 17.Азар, 11.Оскар, 10.Мата