ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Холандия и Германия не успяха да се победят и завършиха 0:0 в контрола, която се игра на препълнения „Амстердам Арена”. През първата част гостите бяха по-активни, а след почивката "оранжевите" взеха инициативата, но публиката остана разочарована и повече от феновете си тръгнаха преди края на мача.
 
Дебют на вратата на „лалетата” направи чернокожият страж на Аякс Кенет Вермеер, а на пейката остана Тим Крул от Нюкасъл. Марко Ройс водеше атаката на Германия в по-дефанзивната схема на Йоахим Льов, който не можеше да разчита на 8 от титулярите си заради контузии.
 
През първото полувреме по-активни бяха гостите, но те така и не успяха да материализират превъзходството си във владеенето на топката. В 30-ата минута Робен излезе сам срещу вратаря на гостите Мануел Нойер, но не успя да го преодолее. Девет минути по-късно Хейтинга не можа да изчисти с глава и Марко Ройс стреля от 17 метра, но топката опъна мрежата от външната страна на вратата.
 
И след почивката отборите продължиха да разочароват с играта си, като зрителите по трибуните спокойно можеха да задремят. В края на мача „оранжевите” се активизираха и в 77-ата минута изпуснаха да вкарат гол. Дарил Янмаат направи двойно подаване с Дирк Кайт и стреля от 15 метра, но Мануел Нойер отрази удара. Феновете не бяха очаровани и много от тях си тръгнаха преди последния съдийски сигнал.

Холандия - Германия 0:0

Холандия: Вермеер, Хейтинга (46 - Де Врей), Влаар, Мартинс Инди, Ван Рейн (46 - Янмаат), Робен (46 - Елия), Ван дер Ваарт (72 - Емануелсон), Найджъл де Йонг, Афелай (59 - Ван Гинкел), Кайт, Схакен

Германия: Нойер, Лам, Мертезакер, Хьоведес, Хумелс, Ларс Бендер (82 - Свен Бендер), Холтби (87 - Нойщетер), Гюндоган, Гьотце, Мюлер (84 - Шюрле), Ройс (90+2 Дракслер)