ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Случаите с бити съдии в аматьорския ни футбол не престават. Поредната жертва е реферът от Сливница Марио Спасов, който е ял пердах в двубой от първенството на "А" Софийска областна група. Спартак (Самоков) приемал Звездец (Горна Малина), когато при резултат 2:6, всички футболисти на домакините се нахвърлили с юмруци и ритници срещу съдията, недоволни от негови отсъждания. Съставът на Спартак бил съставен предимно от роми, повечето очевидно в нетрезво състояние. Спасов взел решение да прекрати срещата. Заради екшъна Дисциплинарната комисия на Областния съвет към БФС се събира за заседание в четвъртък, като се очаква биячите от Спартак (Самоков) да понесат сериозни наказания.

От Съдийския синдикат обаче алармираха още пред БЛИЦ, че каквата и санкция да бъде наложена на провинилите се, това няма да бъде достатъчно.

"Ще ги накажат да не играят футбол 1 година, но това не е решение. Тогава ще си извадят фалшива картотека и пак ще са по терените. Тук вече трябва прокуратурата да се намеси, защото нещата излязоха извън контрол. Нека се самосезират и биячите да бъдат съдени по закона за футболното хулиганство", призоваха от Съдийския синдикат.

Сдружението към КТ "Подкрепа", което има за задача да защитава реферите многократно алармира, че трябва да има полицаи на мачовете от аматьорския футбол.

"Наистина трябва да се предприемат радикални действия. Дори ако е необходимо, нека първенствата в тези нива да бъдат прекратени, защото много скоро може да се стигне до смъртен случай!", опасяват се защитниците на реферите.