Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов загуби с 1:2 гостуването си на Арсенал на "Емирейтс стейдиъм" в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. По този начин Сър Алекс и избраниците му продължиха слабото си представяне срещу съперниците за титлата, от които до момента успяха да измъкнат само една точка. Както е известно, по-рано Юнайтед загуби с 1:2 от Ливърпул и направи 1:1 с Челси.

Бербатов игра цял мач за "червените дяволи" срещу Арсенал, а негов гол бе отменен в 8-ата минута заради засада. Двата гола за "топчиите" вкара Самир Насри, а почетното попадение за гостите бе дело на резервата Рафаел.

Още във 2-ата минута Бербо и съотборниците му пропуснаха да поведат. Силен удар на Майкъл Карик премина на сантиметри край лявата греда на вратата на Алмуня. В 8-ата минута възпитаниците на Сър Алекс организираха отлична атака, която завърши с гол на Бербатов, но той бе отменен. Кристиано Роналдо напредна отдясно, пусна към Парк Джи Сунг, който хитро остави топката да премине между краката му и да попадне в Уейн Рууни, който моментално потърси комбинация с Бербатов. Българинът стигна до топката и я вкара в мрежата на Алмуня, но се оказа, че е в положение на засада и попадението му не бе зачетено.

В 10-ата минута футболистите организираха първата си опасна атака. Клиши центрира отляво към Бентнер, който нацели топката с глава, но тя прелетя над вратата на Ван дер Сар. В ситуацията сгреши Рио Фърдинанд, който не противодейства на младия нападател на Арсенал и го остави да обстрелва Ван дер Сар от близко разстояние. Три минути по-късно отбраната на Юнайтед отново не действа разчетено. Гари Невил позволи на Самир Насри да центрира остро, Рио Фърдинанд се размина с топката, която за малко да бъде засечена от Бендтнер.

В 18-ата минута "червените дяволи" отново омаяха отбраната на гостите. Андерсон преодоля Насри в центъра на терена, подаде на Бербатов, който намери отлично Роналдо. Португалецът моментално намери оставения непокрит в наказателното поле Уейн Рууни, който вместо да вкара в мрежата на Алмуня, би над вратата.

ГОЛ ЗА АРСЕНАЛ - 1:0! Бербатов не успя добре да изчисти центрираната в наказателното поле на Манчестър Юнайтед топка и тя попадна на десния крак на Самир Насри, който отправи свиреп удар, рикоширал в Гари Невил и озовал се във вратата на Ван дер Сар.

В 33-ата минута Парк Джи Сунг отправи силен удар, но Алмуня спаси. Две минути след това Кристиано Роналдо стреля към вратата на домакините директно от пряк свободен удар, но за вратаря на Арсенал не бе проблем да улови. В 41-ата минута домакините вече можеше да водят с 2:0. За пореден път в този мач защитниците на Юнайтед "заспаха". Рио Фърдинанд и Неманя Видич изгледаха как Уолкът нанася удар към Ван дер Сар, но за щастие на гостите топката излезе в аут. Преди това Гари Невил остави последователно Насри, а след това и Силвестър да го преодолеят с лекота.

В 45-ата минута Андерсон отправи удар от малък ъгъл, но топката попадна право в ръцете на Алмуня. В продължението на първото полувреме Бербо пусна към Гари Невил, който би от границата на наказателното поле, но не намери целта. Двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Арсенал.

ГОЛ ЗА АРСЕНАЛ - 2:0! Домакините започнаха вихрено второто полувреме и в 47-ата минута Самир Насри отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като направи 2:0 за "топчиите".

В 78-ата минута вратарят на Арсенал Мануел Алмуня напусна контузен терена, а мястото му зае Лукаш Фабиански. Халфът на Юнайтед Майкъл Карик изрита в главата Алмуня, на който веднага бе оказана медицинска помощ.
 
ГОЛ ЗА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД! Резервата на гостите Рафаел получи топката от Райън Гигс и с мощна тупална от границата на наказателното поле намали на 1:2. За младия бразилец това е първи гол в официален мач с екипа на Юнайтед.

В 95-ата минута Никлас Бендтнер се разходи с топка в крака край отбраната на Юнайтед. Нападателят на домакините преодоля с лекота Видич и Фърдинанд, след което стреля високо над вратата. В следващите секунди не падна нов гол и "топчиите" заслужено спечелиха трите точки след победата с 2:1 над "червените дяволи".

С прибавените три точки Арсенал вече има 23 в актива си и изпревари Манчестър Юнайтед в класирането. "Топчиите" са трети, а "червените дяволи" четвърти с 21 точки. Възпитаниците на Сър Алекс обаче са с мач по-малко. /БЛИЦ 

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1
1:0 Самир Насри (23), 2:0 Самир Насри (47), 2:1 Рафаел (89)

АРСЕНАЛ:
1.Мануел Алмуня (78 - 21.Лукаш Фабиански), 3.Бакари Саня, 2.Васирики Диаби (86 - 5.Коло Туре), 10.Уилям Галас, 18.Микаел Силвестър, 22.Гаел Клиши, 14.Тео Уолкът (77 - 17.Александре Сонг), 4.Сеск Фабрегас, 15.Денилсон, 8.Самир Насри, 26.Никлас Бендтнер

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД:
1.Едвин Ван дер Сар, 2.Гари Невил (63 - 21.Рафаел), 5.Рио Фърдинанд, 15.Неманя Видич, 3.Патрис Евра, 16.Майкъл Карик, 7.Кристиано Роналдо, 8.Андерсон (72 - 11.Райън Гигс), 13.Парк Джи Сунг, 10.Уейн Рууни (77 - 32.Карлос Тевес), 9.Димитър Бербатов

Лондон, ст. "Емирейтс стейдиъм"
Съдия: Хауърд Уеб 
Жълти картони: Уилям Галас, Бакари Саня, Гаел Клиши (Арсенал); Патрис Евра, Майкъл Карик (Манчестър Юнайтед)
 
Висша лига – 12 кръг:

В събота от 14:45 часа:
АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1
1:0 Самир Насри (23), 2:0 Самир Насри (47), 2:1 Рафаел (89)

УИГЪН – СТОК СИТИ 0:0

В събота от 17:00 часа:
ХЪЛ СИТИ – БОЛТЪН

СЪНДЪРЛАНД – ПОРТСМУТ

УЕСТ ХЯМ – ЕВЕРТЪН

В събота от 19:30 часа:
ЛИВЪРПУЛ – УЕСТ БРОМИЧ

В неделя от 15:30 часа:
БЛЕКБЪРН – ЧЕЛСИ

В неделя от 17:00 часа:
АСТЪН ВИЛА – МИДЪЛЗБРО

МАНЧЕСТЪР СИТИ – ТОТНЪМ

В неделя от 18:00 часа:
ФУЛЪМ - НЮКАСЪЛ