ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

"Левски" Волей се наложи трудно с 3:2 гейма (25:14, 26:24, 16:25, 29:31, 15:7) над шампиона Марек Юнион-Ивкони в дербито от петия кръг на родната Суперлига и по този начин му нанесе първа загуба за сезона. Мачът се игра в столичната зала "Сиконко".

Гостите от Дупница, водени от бившия национален селекционер на България и настоящ помощник Найден Найденов, бяха изключително колебливи в първия гейм. Нито посрещането, нито атаката им бяха на нужното ниво, от което "сините" се възползваха и поведоха с 1:0 части след 25:14.

Във втората дупничани се посъвзеха и се получи наистина оспорван гейм. "Левски" обаче отново се оказа победител след 26:24 за 2:0. Подемът на Марек все пак беше възнаграден. Капитанът Тодор Вълчев и съотборниците му затвориха третата част при 25:16 и се върнаха в двубоя.

Играта се изравни и четвъртият гейм се превърна в истински трилър. Резултатът се движеше точка за точка, а в края и двата отбора спасиха по няколко гейм-бола, при които пък домакините можеха да затворят двубоя и да се оттеглят като победители. След 34 минути обаче Марек се поздрави с успеха при 31:29 и доведе нещата до тайбрек.

В решителния пети гейм "Левски" започна отлично и поведе с 4:0. А техническото прекъсване дойде при 8:2. В крайна сметка възпитаниците на Мартин Стоев бяха по-убедителни и с показаното заслужиха победата след 15:7 в тайбрека.

Първенство по волейбол, програма сезон 2012/13