Базел за втори път срещна трудности срещу Видеотон, но този път слечели мача си с унгарския тим. Швейцарците се наложиха с 1:0 след късен гол в мач от Група “G” на Лига Европа.
 
След като загуби с 1:2 в Унгария преди две седмици, сега Базел се реваншира и взе първата си победа в груповата фаза през този сезон. Марко Щрелер, който игра с маска на лицето, вкара единствения гол в мача 10 минути преди края.
 
С късен гол на Глинор Плет Генк намали шансовете на Спортинг (Лисабон) за класиране на 1/16-финалите. Двата тима направиха 1:1 в португалската столица.
 
Спортинг взе само точка от първите си три мача и въпреки червения картон на Стайн Схаарс в 60-ата минута беше на крачка от първата си победа.
 
Рики ван Волфсвинкел откри резултата в 64-тата минута и изгледа това попадение щеше да е достатъчно на “лъвовете” за победата. Глинор Плет обаче изравни в добавеното време и оплете сметките на Спортинг.
 
Генк е лидер в групата с 8 точки, две пред Видеотон. Базел има актив от 5 точки, а Спортинг (Лисабон) вече може да се похвали с две.