Финалистът от миналия сезон на Лига Европа Атлетик (Билбао) отпадна още в груповата фаза, след като в мач от Група “I” загуби с 2:3 от Олимпик (Лион) у дома. За “хлапетата” това беше четвърта поредна победа в потока и те се класираха за 1/16-финалите.
 
С голове на Бафетимби Гомис (22-рата) и на Йоан Гуркюф (45-ата) Олимпик се оттегли на почивката с добър аванс. Домакините отговориха в първите 10 минути на второто полувреме. Андер Ерера намали в 48-ата минута, а в 55-ата Ариц Адурис изравни от дузпа. В 63-ата минута Александър Лаказет вкара победния гол и прати Олимпик (Лион) в следващата фаза.
 
В другия мач от групата израелският шампион Апоел Ирони (Кирят Шмона) направи домакинско 1:1 със Спарта (Прага). Бившият играч на “Левски” Дарко Тасевски откри за Апоел Ирони в 4-ата минута, но 20 минути по-късно Леонард Квеуке изравни за чешкия тим.
 
Олимпик (Лион) е лидер в групата с 12 точки, пет повече от втория Спарта (Прага). Апоел Ирони (Кирят Шмона) заема трето място с две точки, една пред Атлетик (Билбао).