Тотнъм записа първа победа в груповата фаза на настоящия сезон на Лига Европа, след като имаше три равенства до момента. В мач от Група “J” “шпорите” се наложиха с 3:1 над Марибор след хеттрик на Джърмейн Дефоу.
 
Дефоу откри резултата в 22-ата минута, когато от воле засече центриране на Гарет Бейл. Точно преди почивката гостите изравниха. Роберт Берич наказа грешка на Кайл Ноутън и Юго Льорис при едва върната към вратаря топка.
 
Малко след началото на второто полувреме Дефоу върна аванса на Тотнъм. В 77-ата минута английският национал се възползва от ново центриране на Бейл, за да гарантира победата на “шпорите”.
 
Срещата беше белязана с емоционалното завръщане на “Уайт Харт Лейн” на Фабрис Муамба, който през пролетта получи сърдечен арест на стадиона на “шпорите” и беше откаран в болница в безсъзнание. След това играчът на Болтън се възстанови, но прекрати кариерата си.
 
С хеттрика срещу Марибор Джърмейн Дефоу вече има 126 гола за Тотнъм, с което той изпреварва Теди Шерингам на осмото място във вечната голмайсторска класация на клуба. Само Мартин Чивърс (22 попадения) има повече попадения за “шпорите” в Европа от Дефоу (15).
 
Успехът позволи на тима на Андре Вияш-Боаш да излезе на второ място в класирането на групата, на две точки зад лидера Лацио и две пред Марибор.
 
В другия мач от Група “J” Лацио победи Панатинайкос с 3:0 след два гола на Либор Козак (23-та и 40-а минути) през първото полувреме и едно попадение на Серджо Флокари в 59-ата минута. В следващия си мач “орлите” приемат Тотнъм.