Металист (Харков) и Байер (Леверкузен) се класираха на 1/16-финалите на Лига Европа. В мач от Група “К” на турнира украинският тим се наложи с 3:1 над Розенборг, докато “аспирите” победиха Рапид (Виена) с 3:0. Така двата тима събраха по 10 точки и са недостижими от другите два отбора в групата.
 
Йенс Хегелер даде аванс на Байер (Леверкузен) още в 4-тата минута, а Андре Шюрле удвои в 53-тата. Мануел Фридрих направи успеха на германския тим класически с попадението си в 66-ата минута.
 
Металист също взе ранен аванс в своя мач. Тайсон откри в 4-тата минута, но Борек Докал изравни за Розенборг три минути преди почивката. Успехът беше изкован в последните 20 минути на срещата. Клейтон се разписа в 70-ата, а Хуан Мануел Торес беше точен в самия край на двубоя.
 
След като борбата за продължаване напред в турнира е предрешена в тази група, за Металист (Харков) и Байер (Леверкузен) остава само борбата за първото място в класирането. Това може да бъде решено още след две седмици, когато двата съперника се срещнат в Харков.