Холандският Твенте не успя да пробие бетона на Леванте и двата тима завършиха 0:0 в мач от Група “L” на Лига Европа в Енсхеде. На вратата на домакините беше българският национал Николай Михайлов.
 
Преди началото на срещата треньорът на Твенте Стив Макларън обяви, че отборът му ще играе единствено за победа в двубоя. Домакините доминираха на терена от самото начало, но не успяха да пробият дефанзивния стил на игра на гостите.
 
Преди две седмици Леванте победи тима от Енсхеде с 3:0 във Валенсия и ако испанският отбор спечели гостуването си на Хелзингборг в следващия мач, Твенте ще отпадне от Лига Европа.
 
В другия мач от групата Хановер се наложи над Хелзингборг с 3:2. В 50-ата минута домакините водеха с 2:0 след две попадения на Маме Бирам Диуф, но шведите изравниха с голове на Никола Джурдиж (59-ата) и Алехандро Бедоя (67-ата).
 
След това Хелзингборг остана с двама души по-малко. Червени картони получиха Петер Ларсон и Валид Ата. Хановер се възползва от числедното си предимство и Саболч Хусти донесе победата в добавеното време.
 
Хановер е лидер в класирането на Група “L” с 10 точки и е сигурен участник на 1/16-финалите. Леванте е втори със 7 точки, 4 повече от Твенте. Хелзингборг е на последно място с една точка.