Интер се класира за 1/16-финалите на Лига Европа, след като в мач от Група “Н” се наложи с 3:1 над Партизан като гост. През целия двубой за домакините на терена беше българският национал Иван Иванов. За “нерадзурите” това беше 10-а поредна победа като гост. Освен италианския тим за следващата фаза от тази група напред продължава и Рубин, а “гробарите” отпадат и ще спрат участието си в евротурнирите през декември.
 
Интер спечели с гол в последната минута домакинството срещу Партизан, а в Белград след едно полувреме резултатът подсказваше за нов труден мач за тима на Андреа Страмачони. Младият наставник на италианците обаче направи правилните смени и тимът му стигна по-лесно до успеха. 36-годишният спец пусна в игра Родриго Паласио след почивката на мястото на Юто Нагатомо.
 
Аржентинецът се отблагодари с два гола. Той беше точен в 51-вата и 75-ата минути. Фреди Гуарин добави едно попадение три минути преди края, а Неманя Томич направи по-почетна загубата на Партизан в последната минута от редовното време.