Черноморец показа характер и спечели с 1:0 гостуването си на Пирин (Гоце Делчев). Единственото попадение в мача бе дело на Уатара в средата на първата част.

Първите минути в мача бяха изцяло за домакините. Първо Драги Коцев бе изведен в наказателното поле на бургазлии, но се забави и Стоян Колев хвана топката. След това и Марчев имаше възможност за гол. Той стреля от границата на наказателното поле, но ударът му премина над вратата.

Едва в 15-ата минута Черноморец погледна към вратата на съперника. Уатара нахлу на скорост в наказателното поле, стреля силно, но в аут. 10 минути по-късно той се реваншира за пропуска си. Той бе намерен около точката за изпълнение на дузпа и с техничен удар прехвърли плонжиралия Абдиков за 1:0. До края на полувремето бургазлии се дръпнаха назад, но с умела преса в средата на терена не дадоха на съперника да организира опасни атаки.

През втората част натискът на Пирин продължи, но домакините разчитаха основно на изсипани топки в наказателното поле на Черноморец. Там обаче Цонков и компания се справяха с лекота в битката на втория етаж. В 69-ата минута домакините имаха претенция за нарушение, което съдията не маркира. Най-бурен в протестите бе помощник-треньорът Минчо Минчев, който бе изгонен от скамейката. Това е и второто му поредно отстраняване в домакински мач на Пирин.

До края на срещата игровото поведение и на двата тима не се промени, но в крайна сметка здравата защита на Черноморец не се пропука и опази крехкия аванс.

Мачът по минути

Пирин (ГД) – Черноморец 0:1
0:1 Уатара (25)

svirkata.jpg  Начало на мача


5 -  Драги Коцев е изведен зад защитата на Черноморец, но се засуети и Терциев изби в корнер
7 - Марчев стреля от границата на наказателното поле, Колев избива в ъглов удар
15 - Първа опасност за Черноморец, Уатара стреля опасно над напречната греда
25 -topka.jpg  Гооооол!!!  Уатара е намерен в наказателното поле и с техничен удар прехвърля Абдиков за 0:1
45 - Край на първото полувреме
svirkata.jpg Начало на второто полувреме
51 - smqna.jpg Озда заменя Драги Коцев
56 - Центриране от фаул в наказателното поле на Черноморец, Колев скача и лови топката
58 - Жълт картон за Уатара за симулация
65 - smqna.jpg Преслав Йорданов заменя Христов
66 - Разбъркване в наказателното поле на Черноморец, Цонков чисти
69 - Помощник-треньорът на Пирин Минчо Минчев е изгонен от скамейката за бурни протести
Край на мача

2_29.jpgПирин: 8. Абди Абдиков, 3.Димитър Пиргов, 4.Атанас Дреновички, 5.Любомир Гуцев, 6.Атанас Фиданин, 8.Петър Лазаров, 9.Борислав Хазуров, 10.Веселин Марчев, 18.Румен Лапантов, 20.Драги Коцев, 21.Васил Панайотов
Резерви: 88. Юсев, 7. Алба, 11. Шишков, 16. Щерев, 23. Илиан Марчев, 28. Георги Петров, 30. Ив. Стоянов
Треньор: Тенчо Тенев




Черноморец: 12. Стоян Колев, 3. Георги Терзиев, 5. Николай Николов, 6. Тодор Паланков, 10. Венци Христов (65 - 9. Преслав Йорданов) , 22. Цветомир Цонков, 25. Пламен Димов, 32. Уатара (70 - 30. Лъчезар Балтанов), 37. Жереми Фо-Поре, 44. Филипов, 92. 92.Гаел Н'Лундулу
Резерви: 1. Ник Дашев, 3. Траян Дянков, 8. Румен Трифонов, 9. Преслав Йорданов, 18. Лула, 20. Яни Пехливанов, 30. Лъчезар Балтанов
Треньор: Димитър Димитров


Гоце Делчев, градски стадион
Съдия: Таско Тасков
Жълти картони: Гуцев (Пирин), Цветомир Цонков, Уатара (Черноморец)