Надя Петрова (Русия) и Каролине Возняцки (Дания) ще играят на финала на Турнира на шампионките с награден фонд 750 хиляди долара в зала “Арена Армеец” в София. Двубоят е в неделя (4 ноември) от 18 часа.

Във втория полуфинал 30-годишната руска тенисистка Надя Петрова, поставена под номер 2 в основната турнирна схема, победи италианката Роберта Винчи, номер 4 в схемата, и се класира за финала. В първия полуфинал българката Цветана Пиронкова отстъпи на бившата №1 в света Каролине Возняцки с 4:6, 1:6.

Първият сет между Петрова и Винчи беше много оспорван и решен в тайбрек, в който италианката спечели с 10:8 точки и поведе в резултата. Във втория сет Надя Петрова доминираше и без особени усилия спечели с 6:1 и изравни резултата. В третия сет резултатът се движеше гейм за гейм до 4:4, но тогава Надя Петрова направи пробив, а при сервирането за победата отрази два брейкпоинта и спечели сета с 6:4, а с това и полуфиналния мач, който продължи повече от два часа и половина.

Това бе петият мач между Надя Петрова и Роберта Винчи и след днешния си успех в "Арена Армеец" рускинята води с 3:2 победи./БЛИЦ