ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби с 7:5, 1:6, 3:6 от Надя Петрова и ще се изправи срещу Каролине Возняцки на полуфиналите на Турнира на шампионките в София. Двубоят ще бъде утре от 17:00 часа в зала "Арена Армеец".

Първият сет започна равностойно, като и двете тенисистки спечелиха подаванията си. Последва пробив за Пиронкова, с който дръпна с 3:1, но бързо рускинята го върна и се стигна 3:2. Цвети нанесе своя решаващ удар при 6:5, когато получи три възможности да затвори частта. Петрова спаси два себола, но при третия не издържа и загуби частта с 5:7 след 49 минути игра.

Вторият сет не се разви никак добре за първата ни ракета, която набързо допусна да загуби с 1:6.

Последният сет започна ударно за рускинята, която изпълняваше мощен начален удар и дръпна с 3:0 гейма. Последва силна игра от Пиронкова и резултатът в сета бе изравнен. Все пак по-големия опит на Петрова си каза думата и след три поредни гейма тя спечели сета с 6:3, с което спечели и мача.

На полуфиналите ще видим мач №4 между Цвети и Возняцки, като в предишните три до победата стигна датчанката. Първите два бяха през 2008 г. - 6:3, 6:2 на тревата в Ийстбърн и 6:4, 7:5 на твърдите кортове в Маями, но две години по-късно, отново в Маями, пловдивчанката бе много близо до сензацията - 3:6, 6:3, 6:4.

Петрова ще се изправи на полуфиналите утре срещу италианката Роберта Винчи.