Двубоят между Цзе Джън и София Арвидсон от група „Средец” в Турнира на шампионките бе прекратен, след като китайката се отказа при резултат 1:5 в първия сет заради неразположение.

Двубоят продължи само 35 минути, а шведката записа победа в единствения си двубой на българска земя, след като замени отказалата се Мария Кириленко.

Чжън нямаше шансове да продължи напред в турнира, независимо от изхода на днешната среща срещу Арвидсон, тъй като бе записала две загуби до момента. Тя започна мача с пробив, но след това самата тя изпусна три пъти подаването си и така изостана с 1:5. На почивката след шестия гейм Чжън поиска медицински помощ и реши да прекрати доброволно участието си в зала „Арена Армеец”.

„Съжалявам, че Мария Кириленко не успя да довърши последния си мач от груповата фаза, но от друга страна се радвам, че успях да играя тук, пред тази публика и на този корт. Сега ми предстои почивка. През новия сезон пък ще се концентрирам върху това да подобря играта си и да се наслаждавам на тениса”, заяви Арвидсон, която е под номер 41 в световната ранглиста.