Черно море сериозно се изложи в първия 1/16-финал за Купата на България срещу Струмска слава (Радомир). "Моряците" гостуваха на аматьорите от Югозападната "В" група и не успяха да отбележат гол - 0:0. По този начин всичко предстои да се решава на реванша във Варна на 25 или 25 ноември.

Наставникът на Черно море Адалберт Зафиров реши да не предприема излишни рискове и остави на пейката юношите Слави Сталев и Атанас Илиев. А в стартовия състав на елитния тим имаше няколко титуляри в лицето на Росен Колев, Еденилсон, Георги Божилов и Мирослав Манолов. Независимо от разликата в класите между двата отбора, първото полувреме премина равностойно. Аматьорите от Струмска слава се държаха доста добре срещу "моряците" и дори успяха да създадат няколко не лоши ситуации за гол пред вратата на Пламен Колев. В 14-ата минута опитният Румен Гълъбов отправи плътен удар от над 25 метра, при който Колев с мъка успя да отклони топката, тя се чукна в гредата и излезе в корнер. Малко по-късно Ерик Славчев се откъсна от защитата на Черно море, но се засуети и бе застигнат от Мартин Дечев. Десният бек на варненци успя да избие топката, преди Славчев да нанесе удар. В средата на полувремето Еденилсон отбеляза гол, който бе отменен заслужено заради засада.

Любопитното е, че варненци изпитваха доста трудности с тревната настилка в Радомир, като често се подхлъзваха и падаха. В опит да реши проблема, централният бранител Росен Колев дори смени обувките си в началните минути. В края на полувремето Черно море натисна и създаде две добри положения за гол. В 36-ата минута след центриране от корнер Миро Манолов засече с глава, но защитник на домакините изби от голлинията. Малко след това шут от въздуха на Георги Божилов не намери целта.

След почивката "моряците" вдигнаха още повече оборотите и засилиха напрежението пред вратаря на радомирци Васил Василев. Той отрази два удара на Илиян Капитанов и Манолов, като Миро пропусна останал очи в очи със стража. В 70-ата минута бе най-добрата ситуация за Струмска слава през втората част, но Колев изби изстрел на Самет Ашимов.

До края Черно море така и не успя да отбележи гол и ще трябва да се потруди в реванша на "Тича" в края на ноември.