Потопете се в света на статистиката!

Славия геройски оцеля и се добра до равенството 2:2 при гостуването на Любимец в първия 1/16-финал от турнира за Купата на България. Важното изравнително попадение за "белите" падна чак в 94-ата минута, когато точен във вратата на домакините беше Радослав Димитров.

Любопитното е, че наставник на втородивизионния Любимец е Красимир Мечев - бивш треньор в школата на Славия. Специалистът е събрал доста млади момчета в тима от "Б" група, които в днешния мач по нищо не отстъпваха на елитния си съперник. В пореден двубой "белите" се представиха разочароващо и поставиха под сериозна въпросителна продължаването си напред за Купата. Вече в общо 5 мача Славия не познава вкуса на победата и нищо чудно на Венци Стефанов най-после да му писне и да махне треньора Мартин Кушев.

Любимец на два пъти повеждаше в резултата и беше много близо до победата. Първо в 12-ата минута Илиян Трифонов откри след центриране на Антон Огнянов. При резултат 1:0 за домакините дойде почивката, а още в началото на второто полувреме гостите от София изравниха. Точен от дузпа в 46-ата минута беше ветеранът Здравко Лазаров. В 52-ата Мартин Димов наказа Емил Петров и Любимец отново поведе - 2:1. "Белите" трябваше да чакат до 94-ата минута, когато Радослав Димитров се разписа за 2:2 и по този начин Славия се размина със срамната загуба. Реваншът на "Овча Купел" ще е на 24 или 25 ноември.

Любимец - Славия 2:2
1:0 Илиян Трифонов (12), 1:1 Здравко Лазаров (46-дузпа), 2:1 Мартин Димов (52), 2:2 Радослав Димитров (90+4)