Миньор (Перник) победи с 2:1 Етър в първи двубой от 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят до последно бе под въпрос, но в крайна сметка се игра. Головете за домакините вкараха Томислав Павлов и Иван Михов, а за “болярите” точен бе Йоан Пивати. Реваншите за Купата са на 24 и 25 ноември.

Двубоят започна открито с атаки и към двете врати и логично първото попадение не закъсня. Гостите от Велико Търново бяха по-дейни в атака, но попадение падна в тяхната врата. В 16-ата минута Юруков центрира в наказателното поле, където Томислав Павлов с удар с глава направи резултата 1:0.

Етър се втурна да изравнява резултата и успя в края на полувремето. В 43-ата минута Хасан подаде към Павати, който от около 25 метра с хубав удар прати кълбото неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на Банков – 1:1.

Втората част бе по-скучна и играта се накъса. Все пак когато всичко вървеше към заслужено реми, Миньор успя да вкара победен гол и да си осигури минимален аванс преди реванша. В 85-ата минута Брахими центрира към Иван Михов, който с летящ плонж нанесе неспасяем удар във вратата на Етър за 2:1.

Двубоят приключи при този резултат и победителят в двубоя ще се реши в реванша на “Ивайло”.