Назначението на Красимир Балъков за треньор на Левски е само формалност. Както e известно, Бала заменя Емил Велев, който тотално се провали начело на "сините". Собственикът на клуба Тодор Батков бе поставил ултиматум на Кокала да бие Черноморец, но снощи Левски разочарова в Бургас, завършвайки 2:2, след като водеше с 2:0 на почивката. По този начин "сините" се отдалечиха на 5 точки от лидера ЦСКА, което вбесило Батков.

БЛИЦ научи, че Балъков дори вече е дал списъка си от набелязани имена на адвоката и на "Герена" се стягат за зимната селекция. Сред евентуалните нови попълнения се открояват имената на двама нападатели - аржентинец и италианец. Първият е 24-годишният Гонсало Сарате, който носи екипа на бившия клуб на Бала - Грасхопър.

Италианецът е Масимо Каницаро. Той е собственост на третодивизионния германски Рот-Вайс (Ерфурт), където на работа е Илия Груев. Както е известно, юношата на Левски е едно от имената, което влиза в щаба на Балъков. Работа на "Герена" ще започнат още Петър Александров и Трендафил Терзийски, който ще отговаря за кондиционната подготовка.

Балъков ще настоява пред Батков поне един от набелязаните Сарате и Каницаро да бъде привлечен.

В същото време доверен източник на БЛИЦ на "Герена" съобщи, че дните на Жеан Карлош в Левски са преброени. Ръководството на клуба усилено търси нов отбор на бразилеца, който така и не успя да се наложи при "сините". Бала не държал Жеан да бъде задържан, а дори бил доволен, че ще напусне, тъй като ще се освободи място за ново чуждестранно попълнение. При добра оферта от "Герена" още тази зима ще си тръгне и Юсеф Рабех. /БЛИЦ