Тотнъм се завърна в Топ 4 на Англия, след като в мач от 9-ия кръг на Висшата лига се наложи с 2:1 като гост на Саутхемптън. "Шпорите" се оттеглиха на почивка с комфортната, но и подвеждаща преднина от два гола.

Четвърт час след първия съдийски сигнал Гарет Бейл отбеляза за 1:0. Малко преди паузата пък лятното попълнение Клинт Демпси удвои аванса на Тотнъм. След нея домакините съумяха да намалят преднината на съперника си след точен шут на Родригес в 66-ата. С този гол обаче неше оформен само крайния резултат. Успехът изкачи Тотнъм на 4 място със 17 точки. "Светците" от своя страна за вече 19-и с 4 т.

В същото време с гол в 93-ата минута на Папис Сисе Нюкасъл измъкна трите точки от Уест Бромич Албиън. Благодарение на него "свраките" стигнаха до победата с 2:1. Демба Ба беше извел домакините напред в 35-ата, но десетина минути след началото на втората част Лукаку възстанови статуквото. И така се стигна до продължението, в което защитата на гостите се пропука и позволи на Сисе да им вкара гол.

По този начин Нюкасъл вече има 13 точки на 10-ата позиция, докато УБА е осми с една повече.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА