По невероятен начин протече дербито на Ливърпул между едноименния отбор от града и Евертън на "Гудисън Парк". Срещата от 9-ия кръг завърши при 2:2, след като "карамелите" изоставаха с два гола, но до почивката заличиха пасива. В 94-ата пък абсолютно редовен гол на Луис Суарес беше отменен заради засада.

Двубоят премина при изключително отворена игра. Атаки се редяха една след друга и към двете врати. Ливърпул успя да поведе с 14-ата минута не и без късмет. Шелви подаде остро по земя в наказателното поле. Топката попадна на втора греда в краката на Луис Суарес. Уругваецът се опита да подаде, като пасът му засече крака на Лейтън Бейнс и влезе във вратата на домакините за 1:0.

Шест по-късно Суарес беше изпуснат в наказателното поле, а той засече с глава центриране на Стивън Джерард от фаул - 2:0. Веднага след подновяването последва удар на Маруан Фелайни, който обаче закачи леко крака на защитник в червено и излезе в корнер. След изпълнението му Евертън се върна в двубоя. Лошо избита топка от вратаря попадна в Лион Осман и с шут по земя от дъгата той вкара за 1:2.

След попадението възпитаниците на Дейвид Мойс натиснаха сериозно. И резултатът беше налице в 35-ата минута. Тогава Фелайни овладя една топка в пеналтерията до аутлинията. Обърна се и подаде към малкия пеналт, където връхлитащият Нейсмит безпроблемно отбеляза за 2:2.

До края на първата част, както и през втората, двубоят беше изключително отворен и протече на много високи обороти. В края гостите бяха разочаровани, докато домакините имаха повод да си отдъхнат - Луис Суарес вкара за 3:2. Попадението обаче беше отменено заради засада. Такава в никакъв случай нямаше. По-скоро можеше да се отсъди нарушение на Котс при игра за висока топка, след което последва пасът към уругваеца.

Веднага след това дойде и последният съдийски сигнал. С точката Ливърпул е на 12-о място с 10, докато Евертън е четвърти с 16 т.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА