Атлетико (Мадрид) вече си осигури участие в елиминациите на Лига Европа. “Дюшекчиите” отупаха португалския Академика (Коимбра) с 2:1 в мач от група “В” на турнира и вече имат три победи от три възможни. Старши треньорът на актуалния носител на трофея Диего Симеоне даде почивка на голяма част от титулярите, както и на звездата Радамел Фалкао.

Въпреки че тимът имаше пълно превъзходство над доста слабия съперник, първото попадение падна чак след почивката. В 47-ата минута Тиаго центрира от корнер в наказателното поле на Академика, където Диего Коща засече топката с глава и я прати във вратата на Рикардо за 1:0. В 67-ата минута турският национал Емре Белозоглу покачи на 2:0 и с това окончателно пречупи гостите.
Отпуснатата игра на мадридчани доведе до почетен гол за “студентите”. Вкара го Сисе в 85-ата минута. Атлетико вече има 16 поредни победи в евротурнирите (15 в Лига Европа и 1 за Суперкупата срещу Челси).

В другия мач от групата Апоел (Тел Авив) загуби от Виктория (Пилзен) с 1:2. Хаман Маман откри за домакините още в 19-ата минута, но оттук нататък мачът се превърна в кошмар за феновете на домакините. Ветеранът Павел Хорват (37 г.) изравни секунди преди почивката, а в 54-ата минута халфът на Апоел Хотаба бе изгонен с втори жълт картон. Секунди по-късно Райторал прониза камерунския вратар Апула Едел за крайното 1:2 за ужас на 14 500 фенове на “Блумфийлд стейдиъм” в Тел Авив.