Ливърпул победи руския Анжи (Махачкала) с 1:0 в дербито на група "А" на Лига Европа. Позападналият напоследък английски гранд възвърна част от загубеното си самочувствие с този успех над богаташите от Дагестан.

В герой на “Анфийлд” се превърна Стюарт Даунинг. Халфът вкара единственото попадение в 53-ата минута, като с отличен удар с десния крак препарира вратаря на гостите Габулов. До края на мача домакините запазиха своя аванс с подредена игра в отбрана и дори пропуснаха няколко шанса да удвоят аванса си на контраатака. Това е втора победа за отбора на мениджъра Брендън Роджърс в груповата фаза на турнира. Спецът отново заложи на половин дузина неопитни младоци в стартовия състав, но този път това се оказа успешна тактика.

В другия мач от групата швейцарският Йънг Бойс се справи със съпротивата на Удинезе – 3:1. Раул Бобадиля откри за “момчетата” още в 4-ата минута, отново той покачи на 2:0 в 71-ата. Кода върна един гол четвърт час преди края на срещата. Аржентинската звезда на Йънг Бойс, който бе неудържим тази вечер, оформи своя хеттрик в 81-ата минута, а с това и крайния резултат – 3:1.