Изненадата в група "F" на Лига Европа Днипро (Днипропетровск) продължава да затвърждава отличното си представяне. Украинският отбор постигна трета победа в турнира, след като се наложи с 3:1 над коравия състав на Наполи.

По този начин Днипро е едноличен лидер на върха с пълен актив от точки - 9. Наполи пък остава трети само с три точки, след като допусна второ поредно поражение. Предходното беше с 0:3 от ПСВ. С първа точка се отчита и АИК, който допусна изравняване за крайното 1:1 срещу ПСВ Айндховен. Холандците от своя страна са вече втори с 4 т.

Днипро поведе още във втората минута чрез Федетский, което сякаш оказа влияние върху представянето на гостите от Италия. Видимо бяха притеснени и имаха нужда от време за адаптация. Домакините от своя страна нямаха намерение да чакат каквото и да е да се случва, тъй като преди почивката Матеус удвои - 2:0.

Малко след час игра Днипро вкара и трети гол чрез Джулиано. Кавани все пак се разписа от дузпа за 1:3, но това се оказа последното попадение в двубоя.

В другата среща шведският АИК поведе на ПСВ в 61-ата, но Джърмейн Ленс в 80-ата донесе точката на айндховенци пред собствена публика.