Расинг Генк продължава с отличното си представяне в турнира Лига Европа. Белгийският тим се наложи с 2:1 над Спортинг (Лисабон), при това след пълен обрат.

Шаарс изведе гостите от Португалия напред в 7-ата минута, но след около четвърт час игра Келуер изравни. Повратният момент в двубоя може да се каже, че беше изгонването на Буларуж, който в 76-ата получи втори жълт картон и изостави тима си с човек по-малко.

Това мотивира с още домакините, които упражниха сериозен натиск. А той им се отплати в 88-ата, когато Барда се разписа и донеси трите точки на тима.

С тях Расинг е лидер без загуба със 7 т., докато Спортинг има едва една в актива си. В същото време Видеотон събра шест на втората позиция за сметка на Базел, който е трети с 2 т.

Унгарците се наложиха с 2:1 у дома над швейцарския си съперник. Шер си отбеляза автогол още във втората минута, с което зарадва домакините. Половин час по-късно падна и второто попадение, дело на Канейра. В продължението на двубоя Шер се реваншира частично за попадението в собствената си врата с такива за Базел, оформяйки крайното 2:1 за Видеотон.