Шампионът на Германия Борусия (Дортмунд) победи у дома испанския първенец Реал (Мадрид) с 2:1 в среща от третия кръг на Група D и оглави временното класиране. Головете за успеха на вестфалци вкараха Роберт Левандовски (36) и Марсел Шмелцер (64), а точен за Белия балет бе Кристиано Роналдо (38).
 
Срещата на „Сигнал Идуна Парк” започна доста динамично, като и двата тима се организираха атаките си с едно докосване. Защитите пък допускаха много грешки. На два пъти Икер Касияс отрази опасни удари на Себастиан Кел. „Жълто-черните” като цяло бяха по-активни и напълно заслужено поведоха в 36-ата минута, когато полският национал Роберт Левандовски се възползва от грешка в защитата на Кралския клуб и хладнокръвно разстреля Касияс за 1:0. Отговорът на гостите не закъсня и две минути по-късно Месут Йозил с дълъг пас изведе Кристиано Роналдо на чудесна позиция и португалецът прехвърли стража Роман Вайденфелер за 1:1. До края на полувремето не се случи нищо интересно.
 
След почивката вестфалци отново започнаха по-добре и на два пъти имаха възможност да поведат, но Касияс отрази ударите на Марио Гьотце и Марко Ройс. Реал (Мадрид) отговори с удар на Анхел Ди Мария в 55-ата минута, но аржентинецът не намери целта. В 64-ата минута след центриране отдясно защитата на гостите не успя да изчисти както трябва топката и тя попадна в краката на бранителя Марсел Шмелцер, който с топовен удар не остави никакви шансове за Касияс и вкара за 2:1. След гола домакините се дръпнаха в отбрана, а Белия балет се опита да установи натиск, който обаче така и не доведе до нищо опасно пред вратата на Вайденфелер.
 
boruisia.jpgБорусия (Дортмунд) – Реал (Мадрид) 2:1реал_1.jpg
 1:0 Роберт Левандовски (36), 1:1 Кристиано Роналдо (38), 2:1 Марсел Шмелцер (64)




Борусия (Дортмунд): 1.Вайденфелер, 15.Хумелс, 26.Пишчек, 4.Суботич, 29.Шмелцер, 5.Кел, 6.Бендер (67 - 8.Гюндоган), 19.Гроскройц, 10.Гьотце (87 - 23.Шийбер), 9.Левандовски, 11.Ройс (90+1 - 44.Перишич)

Реал (Мадрид): 1.Касияс, 4.Рамос , 3.Пепе, 2.Варан, 14.Алонсо , 15.Есиен, 10.Йозил, 6.Кедира (20 - 19.Модрич), 22.Ди Мария, 7.Роналдо, 9.Бензема (73 - 20.Игуаин)
Дортмунд, “Сигнал Идуна Парк”
Съдия: Виктор Касай (Унгария)