Шампионът на Дания Нордселанд хвърли бомбата в срещите вторник вечер в Шампионската лига, след като не се даде у дома и завърши 1:1 с италианския шампион Ювентус в мач от третия кръг на Група E.

На стадион „Паркен” в Копенхаген гостите от Торино доминираха през целия мач, но бяха отчаяни от блестящите намеси на вратаря на Нордселанд Йеспер Хансен. В самото начало пропуски за „Старата госпожа” направиха Артуро Видал, Андреа Пирло и Леонардо Бонучи, чийто удари от изгодни позиции не намериха очертанията на вратата. Домакините се защитаваха добре и чакаха своите шансове на контраатака. Така в 29-ата минута Джошуа Джон изскочи на добра позиция, но и Джанлуиджи Буфон показа отличен поглед и пресече атаката на домакините.Три минути по-късно пък Себастиан Джовинко пропусна да отбележи, след като излъга вратаря Хансен, но не успя да насочи кълбото в мрежата му.

След почивката в 50-ата минута домакините нанесоха своя изненадващ удар, след като Микел Бекман изпълни чудесно пряк свободен удар и препарира Буфон за 1:0. Гостите от Торино моментално се хвърлиха в атака да търсят обрата, но удари на Джовинко и Пирло бяха спасени с вещина от Хансен. Въпреки всичко в 81-ата минута вратарят на домакините най-накрая капитулира, след като Маурисио Исла центрира отдясно, а влезлият като резерва Мирко Вучинич с воле прати топката в мрежата за 1:1. До края на мача „бианконерите” опитаха да стигнат и до трите точки, но три минути преди последния съдийски сигнал Никлас Бендтнер направи нов непростим пропуск, след като с глава стреля покрай вратата на Хансен. В крайна сметка отборите поделиха точките.

След равенството Нордселанд остана на последно място в групата с една точка, докато Ювентус продължава да е без победа и с 3 пункта заема третата позиция. Лидер е Шахтьор (Донецк) със 7 точки, следван от Челси с 4 пункта.
 

1nor.jpgНордселанд – Ювентус 1:11juv.jpg
1:0 Микел Бекман (1:0), 1:1 Мирко Вучинич (81)
 

 
Нордселанд: 1.Хансен, 8.Мтилига , 18.Паркхърст, 2.Окоре, 21.Рунйе , 7.Стокхолм, 20.Лорентцен (88 - 5.А.Кристиансен), 10.Бекман (67 - 11.Нордстранд), 22.А.Лаудруп (71 - 17.С.Кристенсен), 6.Е.Аду, 15.Джон
Ювентус:1.Буфон, 2.Лусио (76 - 17.Бендтнер), 19.Бонучи, 3.Киелини , 11.Де Челие, 33.Исла, 21.Пирло, 23.Видал (83 - 24.Джиакерини), 8.Маркизио, 32.Матри (67 - 9.Вучинич), 12.Джовинко

Копенхаген, “Паркен”
Съдия: Дениз Айтекин (Германия)