Боксовата легенда Ивайло Маринов може да остане без ресторанта си във Варна, който развива повече от две десетилетия. Олимпийският шампион от Сеул 1988 получава като награда от общината парцел за ползване близо до Морската гара, на който монтира сглобяема конструкция. И постепенно превръща ресторанта “БМ - Залива” в един от най-посещаваните в града.
Наскоро постоянната комисия “Собственост и стопанство” към Общинския съвет на Варна реши за по-натъшното ползване на мястото да има конкурс. На емоционалното заседание 7 членове на комисията са подкрепили конкурса, а петима са се въздържали.

“Едва ли ще мога да спечеля конкурса - въздъхна Маринов. - Говори се, че хора и фирми с големи възможности и връзки имат апетити към мястото. Мога ли да се меря с тях? Нали общината ми даде право да ползвам мястото заради олимпийската титла? Сега решава друго...”

“Не съм на себе си, направо съм кълбо от нерви! Нощем не спя, събуждам се и се питам къде сбърках, та искат да ми вземат хляба от ръцете...”, казва с просълзени очи олимпийският шампион, пред в. “Труд”.

“Докато гледах мач по телевизията, приютел ми звънна: “Искат да ти вземат заведението!” Почудих се кой има апетити към ресторанта. На мен никой не ми беше казал нищо до този момент. Влязох в сайта на общината, видях, че на комисия е обсъждано или да дадат заведението на търг, или да направят конкурс. Като гласували решили да обявят конкурс.

Оказа се, че договорът ми е изтекъл преди 1-2 дни, но никой не се обади да ме покани да го подновя, както става всяка година досега. Едвали ли е случайно. Така се чувствах само по време на възродителния процес, когато не ме пускаха да боксирам навън, да не би да избягам. Тогава изпуснах световното в Америка. Свалиха ме от самолета за САЩ”, разказва големият спортист.

Легендарният боксьор бе подкрепен с декларация от Черно море, ЖСК “Спартак” и Съвета на спортните клубове във Варна. "Отчаян съм. Не зная какво да правя. Олимпийският медал от Сеул го пазя в един сейф. Скоро може да прочетете в интернет, че го продавам", кахъри се Маринов.

2_1.JPG