Боливия разгроми Уругвай с 4:1 в дербито от днешните мачове в зона “Южна Америка” на световните квалификации. Домакините, които са на предпоследно място във временното класиране и нямат никакви шансове за класиране на мондиала в Бразилия през 2014 г., направиха на пух и прах прехвалените гости, които бяха дошли с всичките си звезди, начело с Луис Суарес и Диего Форлан.

В герой на мача се превърна ветеранът Карлос Сауседо. 33-годишният централен нападател вкара впечатляващ хеттрик за кеф на препълнения стадион в Ла Пас. Сауседо даде старт на фиестата с гол още в 6-ата минута, а в 27-ата Мохика покачи на 2:0. В 51-ата и 55-ата минута Сауседо бе точен още на два пъти и преднината на Боливия стана фрапираща – 4:0. Чак в 81-ата минута Суарес върна еднно попадение за трагичния тим на Уругвай.

В друг мач пък Парагвай надви Перу с 1:0. Единственото попадение заби централният защитник Пабло Агилар. “Гуараните” обаче стартираха кошмарно кампанията и допуснаха 6 поражения в първите 8 срещи. От тук до края на квалификациите им остава само да играят за честта си.

Венецуела и Еквадор завършиха 1:1. И двете попадения паднаха преди почивката. В 6-ата минута Аранго откри за домакините, а в 23-ата Кастильо изравни. В края на мача в игра за Венецуела влезе бившият халф на Вихрен Габриел Сичеро.