Световният и европейски шампион Испания не успя да победи у дома тима на Франция, с който поделиха точките след 1:1 в световна квалификация от Група “I” на зона Европа.

Двубоят на „Висенте Калдерон” в Мадрид не започна обнадеждаващо за домакините, след като още в 9-ата минута Давид Силва получи контузия в глезена и бе принудително заменен от Санти Касорла. Въпреки това в 25-ата минута след центриране от корнер Серхио Рамос вкара за 1:0. Бранителят на Реал (Мадрид) първо нацели гредата, добавката на Педро беше блокирана от вратаря на „петлите” Уго Лорис, но при повторната добавка на Рамос топката се озова в мрежата. В 39-ата минута Жереми Менез от гостите вкара сам на втората греда след изпълнение на фаул, но това попадение бе отменено заради спорна засада. Две минути по-късно Лоран Косчелни събори Педро в наказателното поле, но Сеск Фабрегас не успя да вкара дузпата, след като ударът му бе спасен от Лорис.

В началото на второто полувреме и Алваро Арбелоа напусна игра заради контузия. Темпото на игра спадна, а и головите положения намаляха. На два пъти Карим Бензема пробва изстрели отдалеч, но неточни. Все пак в четвъртата минута от добавеното време на мача нападателят на Арсенал Оливие Жиру вкара с глава след грешка на Хуанфран за 1:1 и донесе точката на „петлите”.

След равенството Испания остава лидер със 7 точки от 3 мача, а Франция е на втора позиция също със 7 пункта, но по-лоша голова разлика.

Испания - Франция 1:1
1:0 Серхио Рамос (25), 1:1 Оливие Жиру (90+4)


Spain 1-1 France footyroom.com by Futbol2101