Германия сензационно изпусна преднина от 4 чисти гола и подели точките у дома с Швеция след 4:4 в световна квалификация от Група „C” на зона Европа.

Двубоят на „Олимпиящадион” в Берлин започна страхотно за Бундестима, който поведе още в 8-ата минута, когато Марко Ройс проби отляво до аутлинията, центрира към малкото наказателно поле, където 34-годишният Мирослав Клозе вкара за 1:0. В 15-ата минута отново Клозе с добавка се разписа за 2:0 и вкара 67-ия си гол с екипа на националния отбор на Германия. Така 34-годишният нападател се доближи само на едно попадение от рекорда на легендарния Герд Мюлер, който има 68 гола за Бундестима.

До края на полувремето германците продължиха да диктуват случващото се на терена и в 39-ата минута вратарят на гостите Исаксон извади топката за трети път от мрежата си, след като Томас Мюлер свали топката с глава и Пер Мертезакер с удар отблизо реализира за 3:0.

След почивката в 55-ата минута след чудесна контраатака Томас Мюлер подаде към Месут Йозил, който отблизо вкара за 4:0 и в този момент всичко в мача изглеждаше напълно решено. Не така обаче мислеха гостите от Швеция, които сътвориха чудовищен обрат и успяха да спечелят точка.

Последвалото отпускане в редиците на Бундестима бе наказано в 61-ата минута, когато Калстрьом центрира, а Ибрахимович с глава намали на 4:1. Три минути по-късно Микаел Лустиг беше изпуснат от Холгер Бадщубер и отблизо прониза Мануел Нойер за 4:2. В 76-ата мачът тотално се завърза, след като Качаниклич проби отляво и подаде към Йохан Елмандер, който изпревари Бадщубер и бе точен за 4:3. Отговорът на Германия не закъсня и в 82-ата минута Тони Кроос нацели греда след бомбен удар, а малко след това и Йозил бе близо до гола. Пет минути преди края Лана изпусна от изгодна позиция да изравни. Това обаче направи Размус Елм, който във втората минута на добавеното време на срещата вкара отблизо за 4:4 и донесе точката за тима си.

Въпреки равенството Германия остава на върха в класирането на групата с 10 точки от 4 мача, докато Швеция е на втора позиция със 7 пункта.

Германия - Швеция 4:4
1:0 Мирослав Клозе (8), 2:0 Мирослав Клозе (15), 3:0 Пер Мертезакер (39), 4:0 Месут Йозил (56), 4:1 Златан Ибрахимович (62), 4:2 Микаел Лустиг (64), 4:3 Йохан Елмандер (76), 4:4 Расмус Елм (90+2)