Македония сензационно победи като домакин Сърбия в дербито между двете страни от бивша Югославия в световна квалификация от Група „А” на зона Европа.

На стадион „Филип II Македонски” в Скопие гостите от Сърбия имаха игрово превъзходство, което обаче така и не успяха да материализират. Домакините, водени от Чедомир Яневски, се бранеха геройски и действаха с опасни контраатаки, но до гол през първата част така и не се стигна.

След почивката в 59-ата минута дойде и ключовият момент в мача, когато Томич от гостите извърши нарушение в собственото си наказателно поле и получи директен червен картон. След това пък Агим Ибрахими бе безпогрешен от бялата точка за 1:0. До края на мача играчите на Синиша Михайлович опитаха всичко по силите си, за да стигнат поне до равенството, но вратарят на домакините Томислав Пачовски блесна със страхотни изяви и не допусна гол.

Това бе първа победа за Македония в световните квалификации и след нея отборът вече има 4 точки и се изкачи на четвърто място във временното класиране, докато Сърбия остава на трета позиция също с 4 пункта, но по-добра голова разлика.