Румъния допусна първа загуба в световните квалификации, след като отстъпи у дома на Холандия с разгромното 1:3 в среща от Група “D” на зона Европа.

„Лалетата” започнаха вихрено на „Национал Арена” в Букурещ и още в 9-ата минута нападателят на ПСВ Айндховен Джърмейн Ленс скочи над всички след изпълнение на корнер и с глава вкара за 0:1. Играчите на Луис Ван Гаал продължиха да диктуват събитията на терена и в 29-ата минута удвоиха аванса си, след като Рафаел ван дер Ваарт намери със страхотен пас Мартинс Инди, който бе точен за 0:2.

Домакините опитаха да се върнат в мача, след като в 40-ата минута ветеранът и нападател на Шалке 04 Чиприан Марика намали на 1:2. Радостта на румънците обаче бе кратка, тъй като в добавеното време на първата част „оранжевите” получиха право да изпълнят дузпа и Рафаел ван дер Ваарт бе хладнокръвен от бялата точка за 1:3. След почивката отборите намалиха значително оборотите, но въпреки това Холандия стигна до нов гол в 86-ата минута, когато Робин ван Перси оформи крайното 1:4.

С успеха си Холандия събира пълен актив от 12 точки след 4 мача и остава на върха във временното класиране, докато Румъния е на втора позиция с 9 пункта от 4 срещи.

ГРУПА "D"
Румъния - Холандия 1:4

0:1 Джърмейн Ленс (9), 0:2 Мартинс Инди (29), 1:2 Чиприан Марика (40), 1:3 Рафаел ван дер Ваарт (45+2-дузпа), 1:4 Робин ван Перси (86)



szólj hozzá: Romania vs Holland 1:4 GOALS HIGHLIGHTS