Федерацията по борба взе изненадващото решение да освободи треньор №1 на България за 2011 година Симеон Щерев. Това се случи на заседанието на Управителния съвет, който се събра в залата на комплекс "Дианабад".

Шефовете на борбата начело с Валентин Йорданов взеха решение да освободят всички национални треньори в различните стилове и възрасти. За премахването на Симеон Щерев до момента и дума не беше обелвана, което прави решението на Управителния съвет на БФ Борба доста изненадващо. Както е известно, специалистът водеше свободняците и жените начело със Станка Златева, която се завърна от Олимпиадата в Лондон със сребърен медал.

Пред управниците очаквано оставката си връчи Братан Ценов. Той до момента беше треньор на националния отбор по класическа борба. Както е известно, фаворит за поста му е двукратният олимпийски шампион Армен Назарян.

След месец обаче ще се проведе ново събрание на Управителния съвет на родната федерация по борба, където ще стане окончателно ясно какво се случва с националните ни отбори по свободна и класическа борба.

Положението в класическия стил е много тежко. Още преди Олимпиадата в Лондон основният благодетел на класиците - Гриша Ганчев, обяви, че се оттегля от борбата. За капак отборът се изложи на Игрите.