Бившият изпълнителен директор на БФС и настоящ съветник в “Левски” Иван Вуцов коментира последните изяви на националния отбор. Според него бранителят Иван Бандаловски не е заслужавал червен картон в мача с Дания, а съдията определено ни е попречил да спечелим двубоя.

“Мачът с Дания за мен е развален мач. Развали го един човек с черни дрехи, който ни остави с човек по-малко за 60 минути. Не искам да оправдавам Бандаловски, но не считам, че той е невинен. Червеният картон е доста пресилен, макар че имаше нарушение. До този момент бяхме по-добрият отбор на терена”, заяви Вуцов пред “Канал 3”.

Той коментира и ситуацията в квалификационната ни група и предстоящия мач с Чехия”

“Мисля, че тима на Италия тепърва ще става още по-силен. Според мен ги хванахме не в най-доброто им състояние. Иначе ако трябва да се плашим от Армения, за къде сме тръгнали? Чехия е една страна с традиции във футбола, игра и на Евро 2012. Мисля, че имат класни футболисти. Но сега Чехия не е в това състояние. Доста от основните им футболисти са извън строя. Като например Росицки, който е от световна величина. Няма ги и много от предишното поколение, което ни би тежко в Прага. Не трябва да губим мача в Чехия. Ако го спечелим, ще е още по-добре. И за двата отбора този сблъсък е много важен в борбата за класиране. Не съм убеден, че трябва да очакваме негативно отношение от съдиите”, добави Вуцов.

Той говори и за работата на Любо Пенев, повиквателните, които изпраща и отношението на съдиите към нас.

“Определено стилът, който налага Любо Пенев, се нрави на всички българи. Той налага модерен и агресивен стил. Прави му чест, че рискува и набързо подмени отбора. Публиката подкрепяше отбора през цялото време. Нашите момчета заслужават уважение и за това, че с 10 човека успяха да удържат една очаквана атака на датчаните. Дръпнахме се назад и не успяхме да сътворим опасни контраатаки. Едва ли Боби Михайлов ще се наеме да говори с Платини, за да не ни режат. Преди време имаше един немец, който бе с положително отношение към българския отбор. Мисля, че Любо дава възможност на всички. Не е преминало още времето на Благой Георгиев според мен. Може би Любо Пенев ще се вгледа в него и след това Благо ще промени статуса си на едно дясно крило, което само подтичква. За съжаление Мартин Петров не играе в своя отбор и това е проблем за връщането му в отбора, но Мартин не е престарял. Спрямо Живко Миланов Любо не е запознат с игрите му. Това момче играе със сърце, а вече е натрупал и опит, играе в по-добро първенство от нашето, каквото е румънското. Той слуша и винаги играе с желание, смятам, че скоро ще дойде и неговото време. Виданов също е добър футболист и играе в добро първенство, като полското. Не мисля, че има настройване на съдиите срещу нас, не вярвам, че това е тенденция. Ако Италия е име и може по един или друг начин да си спечели нещо като подпиране, то Дания и Армения не са в такава позиция. Но приемам, че съдиите не бяха реални в отсъжданията си срещу нас в тези три мача”, завърши Вуцов.