Собственикът на Локо (Пд) Веселин Марешки очаквано обяви Стефан Генов за нов старши треньор на тима. Бизнесменът призна и че издръжката на тима за година е 2 млн., а уволнението на Емил Велев е дошло заради липсата на резултати, които да кореспондират с бюджета.

„Издръжката на Локомотив е около 2 млн. Всяко плащане правим на мига в който се появява. Точно затова резултатите в момента не ме удовлетворяват. Единственият човек, който носеше отговорността за представянето досега, беше Емил Велев. Той имаше пълна свобода. Сега назначаваме за треньор Стефан Генов. Почти целият му живот е свързан с Локо (Пд). В Черно море постигна добри резултати и вярвам, че изборът ми е правилен. До сега се доверявах на хората, които заварих в клуба. Сега обаче аз ще поема повече инициатива в Локомотив“, коментира Марешки пред БНТ1.

Той говори и за разминаването в отношенията с Георги Иванов – Гонзо, който бе назначен за треньор, а по-малко от 24 часа след това напусна клуба.

„Георги Иванов е много добро момче. Той ми беше предложен от други хора, които не ми дадоха гаранции за резултатите. А аз искам резултати, когато давам толкова пари. Не се разбрахме с Георги и се спряхме на Стефан Генов. Преди да обявим Гонзо се видяхме с него за 15 минути. Аз се доверих на други хора, той също. Явно се е получил развален телефон, после се оказа, че и двамата очакваме нещо друго и се спряхме на Стефан Генов“, продължи аптекарският бос.

Марешки още веднъж обясни и защо се е захванал с Локомотив.

„Идеята е да направим някаква промяна и вече я правим. Всички са недоволни от футбола, черното тото. Калта не е по-малка от тази в политиката. Затова инвестирам в отбора, за да оправим нещата. Аз исках да помагам на Спартак (Вн), но там имаше политическо назначение на спонсорите и мен не ме поискаха. За сметка на това ме поканиха в Пловдив, не само да помогна, но и да прочистим футбола. Ние можем да падаме, но да падаме честно“, завърши бизнесменът.