Нападателят Валери Божинов, който се завърна в националния отбор, демонстрира завидно самочувствие и оптимизъм преди световните квалификации с Дания и Чехия. В петък от 21:00 часа "трикольорите" приемат "червения динамит" на "Васил Левски", а на 16 октомври гостуват в Прага. Божинов и Илиян Мицански бяха плътно до селекционера Любослав Пенев на официалната пресконференция преди двубоя с Дания.

"Благодарен съм на г-н Пенев за повиквателната. Щастлив съм, че отново съм в националния отбор, сред колегите. Знаете какво означава националния отбро - не само за мен, а за всички играчи и българи. Дай Боже да имаме късмета и шанса и най-после да се класираме на голям форум. Вече доста години не сме били на Световно. Сега можем да успеем с Пенев и моите колеги", оптимист е Божинов, който това лято премина във втородивизионния италиански Верона.

"Всеки един от нас, който излезе на терена в петък, трябва да даде максималното от себе си. Мислим само за победа, за нищо друго. Искаме позитивен резултат в този мач и след това при гостуването в Чехия. Най-важното е ние да се познаваме на терена, а не дали датчаните ни познават. Бием ги и след мача ще им дадем фланелките си, за да ни видят кои сме", закани се на съперника Валери Божинов.

"По-технични сме от датчаните", добави нападателят.