Новият треньор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов обяви при представянето си на "Лаута", че ще се опита да направи така, че "смърфовете" да не изглеждат по този начин, по който са в момента. 36-годишният Гонзо заема мястото на Емил Велев, освободен вчера от собственика Веселин Марешки. "Черно-белите" се представят колебливо напоследък и след 8-ия кръг заемат 13-ото място в "А" група с актив от едва 8 точки.

"Радостен съм че съм тук. Локомотив е част от мен. Ще се опитаме да направим така, че отборът да не изглежда по този начин, както е в момента", бяха първите думи на Георги Иванов, който е юноша на "смърфовете".

"Локомотив е отбор с традиции, класирането му не отговаря на това, което е. Ще работим с играчите, с които разполагаме. Гледал съм мачове на Локомотив в София. Ще изгледам срещи и на запис. Днес имаме контрола с Черноморец, в събота играем с Любимец. Искам всеки да се отнася максимално сериозно. Има доста работа. Хората, които сме тук, знаем, че мястото което Локомотив заема в момента не е реално. Трябва да се борим за по-добро класиране", коментира бившият фуболист, треньор и спортен директор на "Левски".

"Нормално е, когато съм прекарал 15 години в "Левски", да чувствам това място като свое. Но Локомотив никога не ми е бил далечен. Тук съм бил в школата. В голяма степен съм се формирал като личност и като характер именно в Локомотив. Във футбола е нормално да се менят ситуациите, отборите също", каза още Георги Иванов.

Дебютът на Гонзо начело на Локомотив (Пловдив) е още днес. В 16:00 часа стартира контролата на "смърфовете" с Черноморец (Бургас), която ще се играе на стадион "Пловдив".

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА