Собственикът на Локомотив (Пловдив) Веселин Марешки представи новия треньор на "смърфовете" Георги Иванов. Гонзо наследява освободения вчера Емил Велев. В един момент от пресконференцията Марешки много се разпали и започна да критикува футболистите си, недоумявайки как може те да играят без мотивация при положение, че им е обявил премия от 2000 лева. Става въпрос за мача на "смърфовете" с "Ботев" (Враца), загубен с 0:1.

"За да няма интерпретации и спекулациии, от едно мое интервю бяха изкарани думи от контекста. Щом съм се захванал с Локомотив, значи той става едно от моите основни неща. Целта ми е на първо място да радваме феновете с игра, а ако я има, тя ще даде и резултати. Няма значение дали разбирам, или неразбирам от футбол. Преди не разбирах и от лекарства, но сега съм №1 в България. Разбирам от правене на пари и съм тук, за да подсигуря нещата. Опрял съм се на имена и съм им дал пълната свобода. С Емо Велев се разбрахме при липса на резултати да се разделим. За съжаление това се случи, но за радост ми беше предложен Георги Иванов-Гонзо. Срещнахме се, договорихме параметрите и ето... сега е пред вас. Да му пожелаем успех", заяви Марешки.

"Направихме всичко възможно да доведем нужните футболисти на Емил Велев. Моята цел е да осигуря финансирането, постоянно покриваме стари задължения. Плащаме на мига. Давах им по 2000 лева премия за победа над последния (б.р. - визира срещата с Миньор, спечелена с 5:1). Може ли да обявим 2000 лева за мача с "Ботев" (Враца) и да не се излиза мотивиран? Няма да търпим такива неща. Не могат да вземат 2000 лева за "Ботев" (Враца), а да ми поставят условия за 50 лева или други дребни неща", изрази недоволството си Марешки.

"Нямам никакви обяснения за загубата във Враца и равенството във Велико Търново. Не можем да водим футболисти на нивото на Меси и Роналдо. Няма как срещу "Ботев" да излизат световни звезди. Позицията в момента на българския футбол е такава, че звезди не ни трябват. Липсата на мотивация ни пречеше отборът дори да е в тройката. С изключение на един-два отбора, другите можеше да ги бием. Да очакваме, че за това ниво на футбола ще докараме някакви скъпи звезди, няма как да стане. Когато вдигнем нивото, тогава. Постоянно се говори: "нямаме нападение, нямаме нападение". Имаше мачове, в които повеждаме, но не можем да задържим резултата. Значи какво излиза - защитниците са по-слаби от нападателите. Получавам противоречива информация за нещата в клуба. Ако Велев беше победил в последните два мача, нямаше да има проблем. Не спечелихме и според мен има проблем", каза аптекарският бос.

"Единствените, към които нямам забележки, са Христо Бонев и Атанас Узунов", добави Марешки.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА