Бившият собственик на Локомотив (Пловдив) Константин Динев реши да подсети наследника си Веселин Марешки с какво се е захванал.

"Предложих на г-н Марешки, понеже не разбира от футбол, да го въведа в обстановката. Той обаче ми каза, че няма какво повече да си говорим по тази тема. И аз така направих. А като ме питате за него, искам да се обърна към феновете да знаят, че са малко хората, които дават пари за футбола, и ще ги помоля да го уважават. На самия Марешки пък казвам, че Локо не е фирма, управлява се само с любов и страст. И той, ако се научи да го обища, ще успее с оздравителната си програма", коментира Динре.

Той разкри, че си е тръгнал от Лаута заради атаките на феновете. Те обаче започнали след желанието му за ревизия.

"Две години и половина бях президент на Локомотив и в един светъл ден реших да потърся сметка за продадените фен артикули. Исках да видя каква е печалбата. Лично се обърнах към Атанас Узунов и той ми каза, че този процес се ръководи от шефа на фенклуба Константин Славов. След установяването на контакт получената информация по въпроса беше 2800 лева за периода. Естествено, реагирах доста остро, помолих отново Наско да проведе разговор със Славов, да не е станала някаква грешка. Нов отговор не получих. Многократно съм плащал пътуванията на феновете с автобус. Не за всеки мач, но съм давал пари. Те го знаят много добре.

Точно тогава, когато потърсих сметка, те започнаха да ме атакуват. Аз си бях дал дума, че дори и един фен да ме нападне, ще си тръгна. Така и стана. На първия плакат, който видях на мача с Витес, станах и си тръгнах", коментира Динев, цитиран от "7 дни спорт".

"Когато се оттеглих стана ясно, че отборът трябва да е с п-лек бюджет, за да може да се намери нов собственик. Това е причината, поради която пратих по-скъпите играчи в ЦСКА. Радвам се, че всички са заедно. Много съм доволен и от начина, по който Базил се представя в "Левски". Този клуб трябва да ми бъде много благодарен, не само за него но и за Дембеле. Същото важи и за ЦСКА", каза още бившият бос на "смърфовете".